Kriser kan uppstå av olika triggers, beroende på vad man är för person och vilken period i livet det handlar om. I dag skriver vi om krisen som kan uppstå om man bor med någon på en alldeles för liten yta, men även hur man kan åtgärda detta, till viss del, genom förvaring.

bastu litenI SvD kan vi läsa om hur nio personer i Södertälje sover tillsammans i en liten enrummare i Södertälje. I nyhetsartikeln får vi läsa om hur en familj som varit välbärgad i Bagdad lever likt en svensk familj gjorde på 1800-talet, i detta avlånga land i nord. Men om man varit med om krig och flytt kanske det viktigaste är att man är trygg och att ens barn och släktingar är trygga, snarare än att ha en stor villa med utrymme.

Men om det är så att man bor i en liten etta med sin sambo och inte känner att man har plats för vare sig sina saker eller andrum kan man faktiskt gå igenom en liten kris, något som givetvis kan drabba ens förhållande på ett negativt sätt. I Metro kan vi läsa hur man med smart förvaring kan underlätta i vardagen samt spara tid. Det handlar till stor del om att införskaffa hyllmöbler och lådor att ha under säng och soffor. Via http://confidentliving.se/produkter/mobler/hyllor-forvaring går det att köpa bra förvaring i form av fina vitrinskåp och hyllor.

Lycklig på liten yta

Även i DN kan vi läsa om hur man kan leva harmoniskt på en lite yta. För visst kan det vara så att allt det där som binder en, så som kostar pengar och tar tid kan få en att må sämre. Enkelhet och frihet är viktigt, och särskilt viktigt för vissa. Att rensa bort det onödiga skulle nog många må bra av:

Det lilla formatet i boendet gör att hon känner att hon har kontroll, att hon behärskar sin värld. Varje morgon möts hon och några vänner på ett kafé i närheten och fikar och pratar, en kvart eller två timmar. Det är hennes extra vardagsrum. – DN