Idag finns det många sätt att skydda och ladda mobilen på. Med ett mobilskal kommer du långt. Du kommer undan billigt i längden genom att slippa dyra reparationskostnader. Genom att hålla mobilen laddad missar du inte viktiga varnande sms. Trådlöst skal eller powerbank. Vad föredrar du?

 

Ett ordentligt mobilskal kan göra att du kommer långt. Det kan göra att du slipper dyra reparationskostnader. En billig investering kan därför vara värd att göra på till exempel https://fyndiq.se/mobil-surfplattor/iphone-tillbehor/iphone-8-plus/skal/. Förutom att skydda telefonen från att gå sönder slipper du dessutom oroa dig för att bli utan telefon och därför otillgänglig. Det kan nämligen vara en stressfaktor i tider av kris. Därför är det en god idé att ha en kraftfull powerbank som gp.se skriver om. Ett annat alternativ är också ett trådlöst mobilskal för att ladda telefonen.

 

 

Håll dig uppdaterad via sms

 

En fungerande- och laddad mobiltelefon kan göra att du får tillgång till viktig information för att klara en kris. Du kan till exempel få varningssms vid krislägen i form av SOS- alarm som det går att läsa om på svt.se. Meddelandet skickas till alla telefoner i det berörda området, vilket innebär att du som är i fara kan nås direkt. Enligt sr.se ansluter sig fler och fler kommuner till tjänsten, vilket göra det viktigare att ha en laddad och fungerande mobil.

 

Tips för att spara batteri

 

Att ha en powerbank till mobilen är alltid bra. Särskilt i fråga om större kriser. Oftast samhällskriser som gp.se skriver om. Det är alltid bra att kunna ha möjlighet till att ladda mobilen. Har du dock glömt din powerbank eller ditt trådlösa skal hemma, kan du använda följande tips för att spara på batteriet:

 

  • Stäng av appar– de drar batteri när de hålls öppna i bakgrunden
  • Sänk ljusstyrkan– skärmens ljus är den största batteriboven
  • Använd strömsparläge– inbyggd funktion för att spara lite extra batteri
  • Streama inte– ladda ner film/musik via wi-fi istället för att spara batteri
  • Stäng av automatiska uppdateringar– funktion du kan stänga av i dina inställningar
  • Stäng av bluetooth och GPS– funktioner och tjänster drar mycket batteri
  • Sätt på flygplansläget– batteriet går inte åt då mobilen inte kopplar upp sig