Allt fler är det som verkar oroa sig över om de kommer att förlora sina jobb till en robot. För att lugna har Veckans Affärer tagit fram en lista på de jobb som man tror kommer blir svåra att ge bort till en robot. 

768168-technology-mindSom tur är så är det svårt för en robot att känna känslor och agera utifrån fri vilja, även om det som här visas tecken på framsteg där en robot lär sig kunna säga nej till en order. Men, oavsett hur mycket vi älskar tekniken så finns det inget som kan slå det personliga mötet eller de känslor som en livs levande person kan ge till en annan. Tänk bara på om exempelvis humanprocess.se som är en psykologmottagning som jobbar mycket med parterapi börjar ta in robotar som psykologer? Hur förtroendeingivande skulle det kännas? Just psykolog är ett yrke som tidningen Veckans Affärer valt att ta med som ett yrke det kan bli svårt att få in robotarna på. Så alla som är oroliga kan ta del av listan i sin helhet genom länken här, eller läsa vidare där vi nu kommer att ta upp några exempel.

Modeller och kändisar till programmerare

Veckans Affärer har valt ut sju olika grupper där de anser att robotarna kommer att få det svårt. Dels handlar det om att en robot nog aldrig kommer att kunna bli politiker då det är för snabba vändningar och att varför skulle vi människor välja att lämna över makten till någon som inte är av  kött och blod? Vidare finns även kändisar och modeller som självklara. Filosofer och psykologer är två andra yrkesgrupper där en robot skulle kunna få det mycket svårt och de har även valt att ta med porr och sexualarbetare, för handen på hjärtat, visst är vi människor inte redo för att gå igång på en robot?

Vi avslutar denna artikel med ett citat från Stephen Hawking där han säger att det är inte robotar som vi ska vara rädda för utan det är kapitalism. Läs artikeln här.