I dagens samhälle så är det inte ovanligt att man problem med sin personliga ekonomi. Särskilt inte med tanke på den lågkonjunktur vi befinner oss i, samt den ovissheten som råder bland oss. Den ekonomiska krisen i världen har inte bra lett till att en lågkonjunktur att drabbat alla länder, utan krisen har även drabbat individen som sådan.

Då menar jag inte bara de ekonomiska aspekterna, utan även det faktum att händelser som dessa påverkar vårt psyke och det allmänna välmåendet. Att plötslig gå från att ha en relativt bra ekonomi och inkomst, till att kanske bli arbetslös och inte kunna försörja sin familj, ja det får onekligen stora konsekvenser för det inre välmåendet.

Som tur är så finns det en hel del olika lösningar på dilemmat, både fysiska och psykiska lösningar. Antingen så kan man ta tag i det praktiska problemet, det vill säga att antingen kanske ta ett SMS lån av någon form, leta efter ett extrajobb eller kanske till och med gå till banken och lägga om ditt lån. Det finns en hel del lösningar, men man måste själv hitta den som passar en bäst.

Andra kanske hellre prioriterar den psykiska hälsan i dessa lägen, och kanske istället väljer att tala med en psykolog eller samtalsterapeut. Detta i hopp om att kunna må bättre och kunna hantera denna krisen bättre och mer konsekvent. Det viktigaste är helt enkelt att man på något sätt agerar,  och att man vägrar acceptera det faktum att krisen finns. För det är ju just därför det heter kris, för att det är en period som faktiskt kommer att gå över.