Det är viktigt att uppmärksamma och uppvakta de som är en kär. Vare sig det är ens partner, vän, barn, syster eller förälder. Passa på nu inför alla hjärtans dag att ta hand om de du älskar – lite extra. Fira vänskap och dina vänner lika mycket som familj och partner.

vänner på bryggaEtt förhållande, eller en relation om man så vill, handlar om att både ge och ta. Det är givetvis bra att ge mycket av sig själv, att finnas till hands och att stödja men det är lätt att glömma bort sig själv. I en artikel i Expressen skrivs det om hur det är särskilt vanligt att kvinnor ger mycket av sig själva i relationer och hur det lätt kan gå över gränsen och bli alltför självuppoffrande. Det handlar om att även du ska få tillbaka av din partner för att relationen ska vara balanserad och ge lika mycket (givetvis helst mer) energi än vad den tar.

Vänskap går aldrig ur tiden

vänskap vännerEn relation kan lika gärna vara till en käraste som till en god vän. Vänskap är viktigare för ens psykiska välmående än vad man kanske kan tro. En bok om detta skrivs det bland annat om i en artikel i Dagens Nyheter, en artikel som behandlar just vänskap och saknaden efter vänner som försvunnit. Närhet och samtal med våra nära och kära toppar helt enkelt det mesta. För att verkligen visa uppskattning till allt från vännen du håller kär, till dina syskon, föräldrar eller kanske din partner finns det här en del tips på presenter att ge bort på exempelvis Alla hjärtans dag:

  • fotbollslampa till den fotbollstokige
  • ryggkliare till den som älskar att få sin rygg kliad
  • smyckesträd till den som har mycket smycken men ingen reda
  • snöglob till den som älskar snö och snölandskap
  • ölkylare till den som uppskattar en kall öl mer än någon annan

I en artikel i Svenska Dagbladet skrivs det ett djuplodande inlägg om just vänskap och om hur våra vänner berättar om vilka vi faktiskt är. Om vänskap har det skrivit och pratats om i all oändlighet, alltsedan de gamla grekerna i antikens Aten. Kontentan och den gemensamma nämnaren tycks dock vara att vänskapen är viktig både privat och som idé. Varje vänskap är även unik.