Det råder ingen tvekan om att det är mycket pengar man spenderar varje månad. Det skulle nog de flesta hålla med dom som bor i dagens konsumtionssamhälle. För när lönen väl glider in den 25:e på kontot, då rusar alla febrilt ut i butikerna för att spendera bort dem snabbare än kvickt.

Men det gäller att hålla koll på sin ekonomi, för helt plötsligt så står man där, lika barskrapad som man var för tre dagar sedan innan man fick in lönen på sitt konto.  För lönen ska ju inte bara räcka till alla de där julklapparna eller kläderna man lagt undan till sig själv. Utan pengarna ska ju självklart också räcka till bra och vettiga saker. Det vill säga alla räkningar, allt från hyran till den där mobilräkningen vi alla fasar för.

För visst är det väl ändå så de flesta känner inför slutet av varje månad? Alla dessa räkningar som vi nästan drunknar i hänger över oss som en tung tegelsten, och det enda vi vill är att den ska lätta från våra stackars axlar. Men det kommer dom också bara göra om vi verkligen väljer att betala av dessa först, och sedan bege oss ut för att shoppa i butikerna.

Så här inför jultider borde vi därför alla ta oss en extra titt på vår ekonomi, och framförallt se till så att alla pengarna räcker månaden ut. Men också att vi har lite över till i början av nästa år.  För vem vill börja ett nytt år med noll kronor i plånboken?